Stoelmassage

De stoelmassage is een effectieve drukpuntmassage van hoofd, rug, nek, schouders, heupen, armen en handen en is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage (Shiatsu). De massage wordt door de kleren heen gegeven en er wordt geen olie bij gebruikt. De standaardmassage duurt 15 à 20 minuten en wordt gegeven op een comfortabele ergonomische stoel. Deze stoel ondersteunt alle lichaamsdelen, zodat het lichaam zich totaal kan ontspannen.

Door het langdurig in dezelfde houding werken kampen veel mensen met klachten als pijnlijke rug, stijve spieren, pijn in schouders, nek of armen, RSI etc. Daarnaast komt er door de hoge werkdruk en het snelle leven van tegenwoordig veel spanning op de werknemer te staan dat zich kan uiten in prikkelbaarheid, futloosheid en burnout.

Stoelmassage werkt preventief tegen deze werkgerelateerde klachten en zorgt ervoor dat de bestaande klachten sterk verminderen en zich niet verder ontwikkelen. Door de ontspannende houding in de massagestoel kan het lichaam optimaal ontspannen en zorgt de drukpunt massage dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Hierdoor ontspant het lichaam en wordt de geest alerter.

Daarnaast zorgt stoelmassage ook nog eens voor veel fiscale voordelen (zie kopje fiscale voordelen) voor de werkgever die ik dan ook graag wil bespreken met de juiste contactpersoon voor dit onderwerp binnen uw organisatie.

EFFECTEN

De stress die werkdruk met zich meebrengt vergt veel van ons lichaam en onze geest. Regelmatig ontspannen is dan erg belangrijk om te herstellen. Doen we dat niet, dan kunnen werkdruk, stress en een verkeerde houding leiden tot klachten als pijnlijke rug, stijve spieren, pijn in schouders, nek of armen, RSI etc.

 

Het resultaat van een massage op de werkplek op structurele basis leidt dan ook tot:

  • bewustwording eigen werkhouding
  • lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • daling kortdurend ziekteverzuim
  • toename concentratievermogen
  • betere werksfeer
  • betere prestaties
  • minder fysieke en psychosomatische klachten

 

PREVENTIE

Voor een structurele aanpak voor het terugdringen van ziekteverzuim zijn verschillende preventieve maatregelen ontwikkeld. Naast een goede inrichting van de werkplek en het juiste meubilair is massage de manier bij uitstek om bewustwording omtrent eigen werkhouding en overbelasting te vergroten. Daarnaast kan ik u stretchoefeningen aanreiken voor uw werknemers die zij dagelijks achter hun bureau kunnen doen.

Verder kunt u op deze site nog de resultaten vinden van diverse onderzoeken die de positieve effecten van stoelmassage onderbouwen.

Wetenschappelijk onderzoek stoelmassage

Wilt u ook structureel gezonde en tevreden werknemers, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Masseren is vooruitzien