Sportmassage

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd.

Sportmassage is dan ook een massage die stevig op de spieren wordt uitgevoerd met als doelstelling de doorbloeding te bevorderen en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. Dit bevordert het herstel en vermindert de eventuele spierpijn.

Tevens kunnen blessures voorkomen worden door het regelmatig behandelen van de belangrijkste maar specifieke spiergroepen. Sportmassage is daarom een belangrijke aanvulling op de training en kan gegeven worden vóór aanvang van de training/prestatie, gedurende een rustpauze of na de training/prestatie.

Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen. Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam. Daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Mijn voordeel is dat mijn ervaring als sportmasseur een toegevoegde waarde is voor het bedrijf waar ik stoelmassages ga geven, omdat dit een extra dienst is waar de klant gebruik van kan maken.

Voor een activerende en een sederende massage (lees:ontspanningsmassage) voor zowel particulieren als bedrijven bent u bij mij dan ook aan het juiste adres.

Ik heb een eigen praktijk voor particulieren waar ik al vele klanten succesvol heb behandeld.

Voor bedrijven zal ik een afspraak maken op locatie, zodat uw medewerkers het bedrijf niet hoeven te verlaten. In een rustige omgeving zullen zij dan worden behandeld, zodat ze daarna weer fris aan het werk kunnen.

 

Masseren is vooruitzien